Els amants del territori, senderistes, cicloturistes i aficionats a les caminades per la natura també tenen un lloc a casa nostra. Per a ells, estem formant-nos de manera contínua per tal d'especialitzar-nos en la seva acollida i estada a la Casa de Colònies.

Us hem preparat tot un seguit de rutes: curtes, llargues, en bicicleta o a peu, per a famílies amb nens, o adults que volen un component més esportiu. La Segarra és una comarca que ens ofereix tot un ventall de possibilitats a l'hora de recórrer camins, senders i corriols. Amb diferents activitats com ara la visita als Castells del Sió, als cellers dels Comalats o als horts de L'Ull Viu on podreu tastar les seves delícies.

Si reserveu la vostra estada a casa nostra amb prou antelació, us podem preparar rutes personalitzades per fer de la vostra estada una experiència inoblidable que molt probablement voldreu repetir.

Fins a Vilagrasseta, on podeu visitar l'hort del Patrici i l'Elisabet i tastar les delícioses conserves que preparen amb els seus propis productes.

Fins a l'Ametlla de Segarra. Un recorregut de 7 kilòmetres que podreu fer en una hora i mitja i que travessa alguna de les comes de la Baixa Segarra i el riu Cercavins. Quan arribeu al destí, podeu fer una visita al Celler dels Comalats on l'Eva us guiarà per les vinyes i us explicarà els tipus de vi i les seves característiques. Aprofiteu per a fer un tast dels millors vins de la Segarra. www.comalats.cat.

Fins a Montoliu de Segarra. És el municipi on pertany La Guàrdia Lada. Els seus carrers mil·lenaris guarden l'encant dels pobles segarrencs. Una passejada ideal per a fer gana i carregar els pulmons d'aire fresc.

Trobareu més rutes circulars amb sortida i arribada a casa nostra en aquest enllaç al Wikiloc

Aquestes són algunes de les rutes i activitats que hem preparat per als nostres visitants. Malgrat tot, no són, ni molt menys, les úniques que es poden fer en una de les comarques més actives culturalment de Catalunya. Visiteu la pàgina web de Turisme del Consell Comarcal de la Segarra on hi trobareu encara més rutes, com la dels Castells del Sió, la del Cercavins, la ruta dels Plans, la ruta dels Turons i moltes més per fer tant a peu com en btt o bicicleta de carretera. També hi podreu consultar les fires i festes que es fan a tota la comarca, així com tots els actes culturals i visites guiades. A continuació us oferim informació de dues rutes que passen per casa nostra:

RUTA DELS TURONS (font: Turisme del Consell Comarcal de la Segarra)

Tipus: BTT
Dificultat: Mitjana
Total recorregut: 22,900 km.
Punt de partida i arribada: Sant Antolí
Mereixen una parada:
Sant Salvador de Talavera
Santa Maria de Rubinat
Sant Jaume de Pallerols

Descripció:
La Ruta dels Turons rep el seu nom de les petites elevacions originades per l’erosió, que destaquen en les planures que s’estenen entre les conques del riu Ondara, el Torrent Salat i el de Montpalau. Les clapes de bosc entre els amplis conreus caracteritzen aquest recorregut, en el qual també es poden observar les restes de l’antiga explotació d’aigües riques en magnesi a Rubinat.

Aquesta ruta és una bona oportunitat de fer-se una idea de la diversitat del patrimoni segarrenc, amb cases fortes, esglésies romàniques, colomers medievals i restes d’antics castells.

Entre els elements patrimonials més notables es troba l’església de Sant Salvador de Talavera i de Santa Maria de Rubinat 
 
 
Tipus: Sender
Dificultat: Baixa
Recorregut: 12,720 km
Punt de partida i arribada: Montornès de Segarra
Mereixen una parada:
Nucli antic de Montornès de Segarra
Torre cilíndrica de l’Ametlla
l’Ametlla de Segarra

Descripció:
El riu Cercavins neix a les costes de la serra de Suró (790 m) i recorre els termes de Montoliu de Segarra i de Montornès de Segarra, pels quals discorre aquesta Ruta. Es tracta d’un territori bastant planer en què s’alternen les clapes de bosc amb els conreus de cereal, els ametllers i les oliveres; també hi ha vinya, que antigament es feia arreu de la Segarra i que avui pràcticament ha desaparegut fora d’aquest sector de la comarca.

La Ruta del Cercavins també permet conèixer el patrimoni de la Segarra. A Montornès es troben cases amb portals adovellats al nucli antic i les antigues escoles i el cementiri modernista i a l’Ametlla una torre cilíndrica (any 1077) i l’església romànica de Sant Pere.

 

No us ho perdeu, tenim molt per oferir-vos!